Chevrolet

De Chevrolet, ook wel bekend als Chevy, is een Amerikaans automerk uit de Verenigde Staten. Het merk is opgericht in 1911. General Motors verkocht de Chevrolet’s.

Oprichting

In 1908 richtte William Durant General Motors op. Door een te hoge schuld verloor Durant in 1910 de controle daarvan. Durant wilde zijn naam in de auto-industrie weer zuiveren. Dit wilde hij doen door een auto te ontwerpen met en voor Louis Chevrolet.

Op 3 november 1911 richtten Louis Chevrolet, Edwin Cambell en William Little samen de Chevrolet Motor Company op. Het hoofdkantoor zelf wat gevestigd in Detroit. In 1912 lanceerde het merk Classis Six een Sedan. Het iconische logo met de vlinderdas werd pas ingevoerd in 1913.  Men zegt dat het logo was geïnspireerd door een patroon op behang die Durant had gezien in een Frans hotel.

 

Dakdragers

Je kan natuurlijk altijd dakdragers op je auto plaatsen. De Chevrolet doet daar natuurlijk niet voor onder. Je plaatst de dakdrager op je auto en afhankelijk van hoe groot jouw auto is, kan je bepalen hoeveel kilo je maximaal kan dragen. Je kan het gebruiken voor een dakkoffer maar bijvoorbeeld ook je fietsen erop plaatsen om die zo te vervoeren als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

 

Sneeuwkettingen

Uiteraard kan je ook sneeuwkettingen op de banden van jouw Chevrolet plaatsen. Hiermee kan je als je in de sneeuw rijdt beter rijden en je slipt minder snel weg. Het je auto dus wat meer grip tijdens de koude winterdagen. Houdt wel in gedachten dat het verboden is om in Nederland sneeuwkettingen te gebruiken. Het is niet toegestaan om dingen die uitsteken te hebben die van metaal zijn.

Thule

Thule is een bedrijf die gespecialiseerd is in het verkopen van allerlei auto onderdelen zoals dakdragers en sneeuwkettingen maar ze verkopen ook dingen zoals tassen, koffers en verschillende hoesjes. Het bedrijf is afkomstig uit Zweden en het is ontstaan in 1942. Het bedrijf is ondertussen gevestigd in verschillende landen.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *