Louis zijn eigen Renault motoren

Eigen Renault Motoren

Louis geloofde heilig in absolute onafhankelijkheid in zaken: hij leende nooit geld, hij verkwistte het niet en hii liet nooit een kans liggen om de financiële toestand van zijn bedrijf te verbeteren. In 1904 had hij zijn eigen serie motoren met vier cilinders en zijkleppen, die een kwart eeuw lang bepalend waren voor de constructie van Renaultmotoren. De eerste motor van dit type met een inhoud van 6,3 liter kreeg een plaatsje in de lichtgewicht race-auto, die qebouwd werd voor de race van Parijs naar Madrid in 1903, die rampzalig verliep en waarin Marcel Renault de dood vond. De motor had een L-vormige cilinderkop met gepaarde cilinders, een hogespanning magneetontsteking en hij werd gekoeld door een therrnosiphoncirculatie van water, dat door een achter de motor geplaatste radiateur werd gevoerd. Er waren goede technische redenen voor deze opzet.

De tank met koelvloei Links: Dit model uit 1899 heeft een radiateur in dezelfde vorm als het eerdere ontwerp. De beroemde vloeiende vorm kwam een paar jaar later. Rechts: Een poster, uit 1914, waarop de vrijheid van het autorijden in de begindagen staat afgebeeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stof kon hierdoor hoger geplaatst worden, zonder het uitzicht van de bestuurder te belemmeren. Bovendien was de luchtstroom over de voorkant van de auto beter beheersbaar. Dit alles zorgde voor een goede circulatie en een uitermate betrouwbare werking van het koelsysteem, zolang het vloeistofpeil maar op het juiste niveau stond, Een bijkomend voordeel was de toevoer van warme lucht naar het interieur van de auto bij koud weer.
Marcel was niet alleen de beste coureur geweest die Louis had, hij was ook zijn trouwste aanhanger. Maar de dood van Marcel zou Louis nog steviger in zijn schoenen zetten. Toen Louis er achter kwam, dat Marcel zijn aandeel in het bedrijf had nagelaten aan een maîtresse, ging hij naar haar toe met het uiterste medeleven en bezorgdheid voor haar welzijn in de toekomst. In dat gesprek overtuigde hij haar ervan dat de auto-industrie op instorten stond. Hij vertrok pas nadat ze hem al haar aandelen had overhandigd, in ruil voor een luxueuze flat in Parijs, een riant inkomen voor de rest van haar leven en het vrije gebruik van een nieuwe auto. Deze afspraak kwam hij gedurende het lange leven van de vrouw altijd plichtsgetrouw na. Als Louis zelf in staat was geweest iets minder te praten over auto’s en geld, zou zijn eigen maîtresse wellichttoegestemd hebben in een huwelijk. Hoe dan ook, hij was in staat haar ruim te onderhouden, want het bedrijf bloeide. De modellen met een tweecilindermotor, die in 1905 werden geïntroduceerd, werden in grote aantallen verkocht. Ze vormden tevens de basis voor de Parijse taxi’s. Die werden niet alleen beroemd door hun inzet op de Parijse straten, maar ook in september 1914, toen de Duitsers Parijs wel zéér dicht naderden. Er werden toen 600 taxi’s gevorderd om samen met de spoorwegen te zorgen voor het transport van het leger naar het front aan de Marne. Door deze “Armada” kregen de wagens de bijnaam ‘taxis de la Marne’.

Tip! Ook opzoek naar auto accessoires? bezoek eens autotravelshop.nl

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *